ЕЛЕКТРИЧЕСКА СИСТЕМА

ЕЛЕКТРИЧЕСКА СИСТЕМА ПРИ АВТОМОБИЛИТЕ - ЗАЩО Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ?

Електрическата система е една от най-важните автомобилни системи. Съвременните автомобили се обордуват с все по-богат набор от сложни електрически компоненти с цел безопасност в аварийни ситуации и ефикасност на работа на двигателя. Сред основните функции на електрическата система са захранване на запалителната система, стартиране на двигателя и доставяне на електрическа енергия на консуматори като светлини, звуково оборудване, клаксон, прозорци, датчици и др. Именно този широк обхват е причината, заради която дори и при малка грешка или проблем с електро-системата на Вашия автомобил, да настъпват усложнения с управлението му. А пренебрагването на подобни проблеми често води и необходимост от по-скъпи и тежки ремонтни дейности. За това, от екипа на Carstation препоръчваме навременна, професионална диагностика със специализирана за тези цели апаратура.

ЕЛЕКТРИЧЕСКА СИТЕМА - КОИ СА ИЗТОЧНИЦИТЕ НА ТОК ПРИ АВТОМОБИЛИТЕ?

 • Генератор. Той е основният източник на електроенергия за всички електрически системи на автомобила, както и за зареждане на акумулатора. Има автомобилни генератори за постоянен ток – динамо, които се използват при по-старите автомобили, и за променлив ток – алтернатори.

 

 • Акумулатор. Неговото предназначение е да подава ток при запалване на двигателя. Като вторичен източник на електроенергия в електрическата система, той трябва да подаде достатъчно силен ток, за да стартира двигателя, и после да се зареди наново. Напрежението, което осигурява, е 12 V. Енергията на акумулатора задвижва стартера – устройство за стартиране на двигателя. Той преобразува електрическата енергия в механична за завъртане на маховика на двигателя до оборотите, нужни за запалване на колата.

ЕЛЕКТРИЧЕСКА СИТЕМА - КОИ СА КОНСУМАТОРИТЕ НА ТОК ПРИ АВТОМОБИЛИТЕ?

 • Основните консуматори подсигуряват работата на автомобила. Това  е горивната система, системата за впръскване при дизеловите двигатели и система за запалване при бензиновите, системата за управление на двигателя, автоматичната скоростна кутия, електроусилвател на кормилната уредба и т.н..
 • Продължителните консуматори на ток са охладителната система, осветителната система, системата за активна и пасивна безопасност, отоплителната система, климатичната система, аудио системата, алармените системи и др.
 • Краткотрайни консуматори са повечето системи за комфорт, запалителната система и електронно-запалителните системи за новите автомобили.

ЕЛЕКТРИЧЕСКА СИТЕМА - УСЛУГИ НА АВТОСЕРВИЗ CARSTATION.

Автосервиз „Кар Стейшън“ разполага с висок клас диагностична апаратур, ,за да осигури нуждите на всички автомобили, като отстраним проблеми и настъпли повреди по електрическата система на Вашия автомобил. Заповядайте за преглед при нас.

 • ECU
 • Автоматична трансмисия
 • ABS
 • АSC
 • Модул централно заключване
 • Комфорт модул

Вижте с какво още можем да ви бъдем полезни:

Прочетете повече за нас, посетете нашата FB стрница или вижте нашите съвети за дълъг живот на вашия автомобил.