ДИАГНОСТИКА НА ДВИГАТЕЛИ

ДИАГНОСТИКА НА ДВИГАТЕЛИ - КОГА СЕ НАЛАГА?

На всеки се случва да види светлинно предупреждение на таблото на автомобила. Често пъти това не дава особена яснота на шофьора какъв и колко сериозен е възникналия проблем. Точно в този момент качествената диагностика на двигателя може да помогне за идентифициране на повредата, преди това да доведе до сериозни щети по Вашия автомобил.
В много случаи при съвременните автомобили, поради възникване на дребен проблем, те влизат в така наречения авариен режим на работа. Шофьорите забелязват моментална загуба на мощност или други рязки и притиснителни симптоми. Своевременната диагностика на двигателя може бързо и точно да локализира причината и прави възможно бързото отстраняване на проблема без да се налага “сляпа” смяна на авточасти. От друга страна, диагностиката на двигатели е от съществена полза за откриването на потенциални повреди при покупка на стар автомобил и дава възможност за взимането на правилно решение.

ДИАГНОСТИКА - КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА?

Качествената компютърна диагностика на двигатели с вътрешно горене се извършва по спецефичен начин. За целта се използват съвременни, професионални сканиращи устройства, които извличат данни от Вашия автомобил в реално време. Получените данни се изобразяват в графичен и табличен вид, след което биват разчетени от професионални и опитно лице.
Така, с помощта на съвременна апаратура за диагностика на двигателя могат да бъдат отстранени повреди, често преди те да доведът до сериозно проблеми на Вашия двигател. Използването на осцилоскоп, например, може да покаже значителна информация по работата на двигателя като горенето в горивната камера, изправността на буталата и коляновия вал и т.н.

ДИАГНОСТИКА - ЗАЩО Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ?

Правилната съвременна апаратура и професионалното отчитане на изведени резултати са основните показатели за качествена диагностика на двигателя, която помага за:

  • Точното локализиране на възникналия проблем с Вашия автомобил.
  • Предотвратява смяната на двигателни част “на сляпо” до отстраняване на симптомите на повреда.
  • Помага за предотвратяване на по-сериозно двигателни щети при навременна намеса и професионално извършване на авторемонтни дейности.
  • Намалява шанса за възникване на по-тежки и по-скъпи ремонти.
    Удължава живота на Вашия двигател, като осигурява правилен горивен процес.

 

 

Вижте с какво още можем да ви бъдем полезни:

Прочетете повече за нас, посетете нашата FB стрница или вижте нашите съвети за дълъг живот на вашия автомобил.