АВТОМАТИЧНА СКОРОСТНА КУТИЯ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АВТОМАТИЧНАТА СКОРОСТНА КУТИЯ?

Почти всички нови автомобили се оборудват с автоматична скоростна кутия, тъй като тя значително облекчава и олеснява процеса на шофиране. За разлика от автмоболите с ръчна скоростна кутия, използването на автоматична трансмисия изключва необходимостта от постоянно превключване на скоростите от страна на шофьора. Превключването се извършва автоматично в зависимост от натоварването на двигателя, скоростта на движение на автомобила и желанието на водача.

Предимствата на автоматичната скоростна кутия пред ръчната са:

  • Автоматично и плавно превключване на предавките, съобразено със скоростта на движение, натоварването на двигателя и степента на натиск върху педала за газта.
  • По-комфортно шофиране.
  • Предпазва Вашия двигател и ходовата част от претоварване.
  • Възможност за ръчно и автоматично управление.

 

СМЯНА НА МАСЛО НА АВТОМАТИЧНА СКОРОСТНА КУТИЯ.

За коректна работа и охлаждането на въртящите се части в автоматичната скоростна кутия се изисква смазване (омасляване). За правилното смазване на структурните елементи се използва масло, което се нагнетява в скоростната кутия с вградена помпа. След това, маслото влиза в топлообменник, където се охлажда до необходимата температура за работа на автоматичната трансмисия. 

Съвременните автоматични скоростни кутии функционират в доста натоварени режими. Именно това е причината, заради която водещите производители препоръчват смяна на отработеното масло на всеки 45-60 хиляди килметра.

Автосервиз „Кар Стейшън“ предлага професионална смяна на масло  и промивка на автоматични скоростни кутии. Работим с най-висок клас автоматизирано оборудване, което е от изключително значение при замяната на старото масло с ново. Използваме машина на марката MAHLE АТX 180, която заменя маслото в зависимост от работното налягане на вашата кутия. По този начин щади клапаните в трансмисията и се грижи да  осигури безпроблемна работа в дългосрочен план. При всяка смяна машината принтира нужната информация за вас, а ние издаваме допълнително работна карта и сервизна книжка с гаранция за извършения ремонт.

 

Вижте с какво още можем да ви бъдем полезни:

Прочетете повече за нас, посетете нашата FB стрница или вижте нашите съвети за дълъг живот на вашия автомобил.

Автоматична скоростна кутия